De 10 best bewaarde geheimen van Nieuwkoop

by admin

Nieuwkoop is een sfeervolle plaats met een prachtige ligging midden in het Groene Hart. De natuurrijke omgeving is de ideale plek voor een ontspannen vakantie in eigen land. Ben je benieuwd naar de 10 best bewaarde geheimen van Nieuwkoop? Lees dan snel verder!

1- De parel van het Groene Hart

Geniet van de prachtige natuur van het Groene Hart. Dit mooie stukje van Nederland wordt niet voor niets de parel van het Groene Hart genoemd!

2- Ontdek de leuke dorpjes

Nieuwkoop bestaat uit drie gemeenten en kent krap 30.000 inwoners. In de omgeving van Nieuwkoop kun je niet alleen ontspannen in de natuur, je kunt ook lekker slenteren door de vele sfeervolle dorpjes.

3- Bekijk de iconische watertoren Pietje Potlood

Deze 58 meter hoge watertoren is een echt herkenningspunt die je niet kan (en mag!) missen. Leuk om een keer te bezoeken.

4- Kom al varend tot rust op de Nieuwkoopse Plassen

Vaar ontspannen op de Nieuwkoopse Plassen en komt helemaal tot rust. Met een fluisterboot kom je op bijzondere plekken die je anders nooit zou zien.

5- Ga terug in de tijd in ‘Museum van alles en nog wat’

Dit museum heeft, zoals de naam al aangeeft, een heel breed aanbod. Van auto’s tot oude radio’s en meubels uit grootmoeders tijd. Bekijk de vele voorwerpen met ieder hun eigen verhaal.

6- De Meije, een schattig en kronkelend veenriviertje

Door Gemeente Nieuwkoop loopt de Meije. Een mooi riviertje waar je heerlijk kunt genieten van een picknick, met de kinderen kunt spelen of een mooie wandel- of fietstocht kunt maken.

7- De molens zorgen voor een oer-Hollands gevoel

In het rijtje typisch Hollands staat de molen vaak bovenaan. Een stukje cultuur dat je niet wilt missen. Geniet van de ‘4 Molengang’. Mooie foto’s gegarandeerd!

8- Geniet van het culinaire aanbod

Ook culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Nieuwkoop. Er zijn genoeg restaurants, cafés en brouwerijen die jouw weekend compleet maken.

9- Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Hoeve Rijlaarsdam

Hoeve Rijlaarsdam bestaat uit een galerie met werken uit de 19e en 20e eeuw en een beeldentuin met beelden en sculpturen van keramiek en glas.

10- Iedereen kan zich hier vermaken

Heb je interesse in natuur, cultuur, historie of gastronomie? Waar je ook behoefte aan hebt, je vindt het in Nieuwkoop en omgeving!