Waarom je Nieuwkoop echt moet ervaren

by admin

Waarom je Nieuwkoop echt moet ervaren

Ervaar een mooi stukje Nederland in het Groene Hart

Ben je toe aan een ontspannen (korte) vakantie in eigen land in een prachtige en rustige omgeving? Een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van de mooie natuur? Dan zit je helemaal goed in het waterrijke gebied van het Groene Hart! Wil je meer dan alleen tot rust komen? Dan kun je in deze omgeving ook voldoende genieten van cultuur, geschiedenis, goede restaurants en gezellige dorpjes.

Ontdek de natuurrijke omgeving van Nieuwkoop

De natuurrijke omgeving biedt veel mogelijkheden voor leuke activiteiten. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes waarbij je de mooiste plekjes van Nieuwkoop en omgeving zult ontdekken. Zeilen, vissen, surfen, varen in een fluisterboot. Er is voor iedereen wat te doen, voor jong en oud, voor de avonturier en voor de wandelaar!

Vaar ontspannen op de Nieuwkoopse Plassen

Het huren van een boot is een goede optie om op een ontspannen manier te genieten van de omgeving. Op deze plek zijn veel bijzondere planten en dieren te vinden. Zelfs otters hebben hier hun rust gevonden.

Historisch centrum

In het historische centrum van Nieuwkoop kun je naast uitgebreid shoppen, ook andere activiteiten ondernemen. Gezellige restaurants en kroegen bieden je alles wat je nodig hebt voor een gezellige avond. Of denk aan een bezoekje aan een museum, de watertoren, of het Reghthuys. Deze kun je onder leiding van een gids zelfs beklimmen.

Buitenleven

Nieuwkoop biedt alles voor een ontspannen buitenleven. De weilanden met grazende koeien, het veenriviertje De Meije, de Langeraarse Plassen, de Nieuwkoopse Plassen. In Nieuwkoop en omstreken heb je de ruimte. Je kunt er genieten van een combinatie van dorpse vriendelijkheid en de prachtige natuur.